19 de maig, 2008

Bravo!

La presentació en el marc de la Festa Major de Sant Boi de la nova Orquestra Ciutat de Sant Boi (OCSB) ha estat un veritable esdeveniment cultural a la nostra ciutat. Amb una renovada -i plena de gom a gom- sala d’espectacles de l’antiga fàbrica modernista de Can Massallera, el concert de presentació de la OCSB no va defraudar a un públic expectant. A Sant Boi hi han molts ciutadans i ciutadanes que som amants de la música clàssica i la creació d’aquesta nova orquestra ja és una gran notícia per a tots nosaltres.
El concert va començar curiosament amb una complexa Simfonia núm. 1 de Mozart. Un músic santboià de l’orquestra em va explicar que aquesta va ser la primera simfonia que va escriure Mozart amb només 8 anys –8 anys!- i no deixa de ser una metàfora en l’inici d’aquest gran projecte d’orquestra professional –l’única que hi ha de professional al Baix Llobregat-.
Ara, crec que el millor moment del programa va ser la interpretació del Concert per a violí i orquestra núm. 1 també de Mozart; la interpretació de la violinista Catalina Reus va tenir una força i intensitat increïbles que va fer levitar a tots els que estàvem a la sala... Simplement genial! La batuta de Tomàs Grau va dirigir amb gran coordinació tota l’orquestra. Estic desitjant que arribi el proper concert. I sobretot, no deixeu de tocar a Mozart (vitamines per l'ànima)!