26 d’agost, 2008

Música recomanada (XVII). "Country waltz" i "Twin Peaks" d'Angelo Badalamenti

Angelo Badalamenti és un dels meus compositors preferits de bandes sonores. El seu nom està lligat a l’obra cinematogràfica de David Lynch; de fet, les seves millors bandes sonores han estat les realitzades per a pel·lícules dirigides per aquest director. De totes aquestes bandes sonores, en destacaria dos temes: el tema “Country Waltz” de la pel·lícula “Una història diferent” (“The Straight Story”) -una pel·lícula entranyable i que potser sigui la millor de David Lynch- i el tema principal de la sèrie televisiva “Twin Peaks”.
El tema “Country Waltz” es va catapultar popularment per ser la banda sonora utilitzada per aquell famós, trencador i elegant primer anunci de BMW amb l’eslogan “¿Te gusta conducir?” –i que en cap moment sortia el cotxe- posant música a uns originals paisatges reflectits verticalment; una música exquisida bàsicament interpretada amb instruments de corda, plena d’ànima rural i de lirisme campestre.

El tema principal de “Twin Peaks” és una obra mestre on es crea una original melodia jazzística creant un inquietant atmosfera misteriosa gràcies a la utilització de sintetitzadors molt propi de la història genial d’aquella sèrie (us recordeu que ens tenia magnetitzats saber el que li havia passat a la Làura Palmer?).