09 de setembre, 2008

Un referent en el món del disseny gràfic: El projecte d’imatge de marca turística de la Comunidad de Calatayud





En els darrers anys, el govern de la Diputación General de Aragón ha impulsat una decidida política per valoritzar els espais naturals i l’immens patrimoni històric de les comarques aragoneses per tal d’atraure un turisme àvid en descobrir coses interessants lluny d’altres propostes massificades de turisme.
Algunes d’aquestes comarques han realitzat concursos per a la realització de projectes d’imatge de marca turística per tal de crear una política ben definida en l’àmbit de la comunicació i de la difusió dels valors naturals i patrimonials d’aquestes terres.
Un dels projectes més celebrats i més interessants ha estat el realitzat per l’empresa STV DISSENY de Barcelona: el manual d’imatge corporativa de la marca turística de la Comunidad de Calatayud. Aquest projecte ha estat molt visualitzat entre la comunitat internacional de dissenyadors gràfics que formen part de la web ISSUU (una interessant web que permet visualitzar tot tipus de projectes gràfics de format PDF en una atractiva presentació feta amb Flash).
Es tracta d’un projecte que recull les essències del fabulós patrimoni històric (en especial el mudéjar) i de l’entorn natural d’aquesta comarca. És també un projecte que destil·la un discurs de síntesi de comunicació visual molt interessant, perfectament articulat en el seu “Manual de Imagen Corporativa. Normas de Aplicación Gràfica”, arribant a ser un projecte de referència per a futurs dissenys d’altres marques turístiques.
STV DISSENY ha realitzat també, en l’àmbit de l’Aragó, altres projectes molt interessants d’imatge de marca turística per a la comarca Campo de Daroca i per a la població de Mesones de Isuela; també ha realitzat en l’àmbit del turisme projectes de publicacions, d’imatges d’esdeveniments i de signalítica per a la ciutat medieval de Molina de Aragón i per a la Conselleria de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ets una font inesgotable de coneixement. Gràcies per les teves
aportacions.
Una cordial salutació

elmarge ha dit...

Gràcies! Tu sempre tan amable, Ricardo...