23 de febrer, 2009

Rutes vora el mar (V) “El Tómbolo de Trafalgar”





La província de Cadis és un paradís pels amants de caminar vora el mar. Podem trobar rutes espectaculars caminant per sobre de penya segats o per monuments naturals com el “Tómbolo de Trafalgar” situat al terme de la població de Barbate. Un tómbol és barra de sorra que uneix una illa a la costa. En el cas del tómbol de Trafalgar trobem una petita illa amb una geologia molt interessant que alberga un far i una antiga torre medieval de vigilància de les incursions dels pirates unida a la costa amb una formació de dunes combinada amb estanys d’aigua salada que atreu a numerosa avifauna.
Però aquest racó, a part dels seus valors naturals, és plé d’història. S’han trobat restes d’un temple romà dedicat al deu Juno i davant d’aquestes costes va tenir lloc la famosa batalla de Trafalgar que va enfrontar l’any 1805 l’armada franco-espanyola amb l’armada anglesa.
La ruta és curta (uns 20 minuts) però intensa pel paisatge que es gaudeix amb un recorregut molt ben dissenyat amb una excel·lent senyalització i amb unes adequades estructures de fusta tractada amb autoclau que faciliten una agradable caminada.

3 comentaris:

Joan Vendrell i Campmany ha dit...

La llástima és que ens agafa una mica lluny.
La primera fotografía, el far, és preciosa. Felicitats.

Anònim ha dit...

Ha de ser un gran plaer passejar per aquests indrets i gaudir de les meravelles que la natura a creat.
Una abraçada

Julio Pulido ha dit...

Un lloc preciós, les fotografíes li fan l'honor.
Salutacions.