30 de juny, 2009

Música recomanada (XXIV) “Beyond Grand Canyon” i “Magic Forest” de Nicholas Gunn

S'hi ha una música que m’agrada és la que s’interpreta amb els diferents tipus de la flauta. M’agrada adquirir música clàssica on tingui protagonisme aquest instrument. I també he recopilat molta música composada per flautistes que s’integren en les anomenades “noves músiques” o l’anomenada música “new age”. Dins d'aquest gènere, Nicholas Gunn és, sens dubte, el meu compositor preferit, encara que es pot considerar un “multi instrumentista” total.
Bona part dels temes dels diferents àlbums de la dilatada discografia de Nicholas Gunn estan inspirats en els espais naturals dels Estats Units (El Grand Canyon, Great Smoky Mountains, Yellowstone,...); inspiració saltejada amb una clara influència de la música nativa nord americana, sud americana i espanyola.
La música de Nicholas em transmet la frescor de les muntanyes –en serio- i aquests dies de tanta calor, la música fresca també refresca...
Com afirmava Manuel Lemos en una entrevista que va fer a Nicholas Gunn per la revista World Music, la música de Nicholas “es como cerrar los ojos y dejar acariciarse por el viento sentado en una roca de la montaña”.



2 comentaris:

Paky ha dit...

“es como cerrar los ojos y dejar acariciarse por el viento sentado en una roca de la montaña...
Quina raó que tens, es envolvent, t'invita a tancar els ulls i olvidar-te de tot, menys del moment, invita a sentir...a viatjar... a viure!!! Gracies Xavi per aquet descobriment! Una forta abraçada!!!

Ricardo ha dit...

Una delícia per l'esperit.
Gràcies.

Una abraçada