03 de novembre, 2009

Marges de Sant Boi (V)



A les fotos podeu observador un parell de marges de llicorella que existeixen en el sender del Torrent d’en Pedro o del Pedró (no està clar quin és el topònim definitiu; el primer fa referència al nom d’algú i el segon, a la existència d’un pedró o creu de terme que existia al peu del Camí Ral i que el torrent travessava) del Parc Forestal del Montbaig.

El sender del Torrent d’en Pedro és un sender que uneix el sender de la Carrerada del Montbaig amb l’Estret de Roques, i a pesar de les destrosses provocades per la desgraciada ventada del mes de gener, és molt interessant perquè travessa un bosc d’obaga a l’entorn del torrent. Aquest sender s’ha recuperant recentment per l’escola taller que gestiona CORESSA.

Caminar per aquest sender, que té un parell de quilòmetres, ens permet veure interessants marges de pedra seca amagats entre una vegetació incontrolada amb brucs enormes, roures, alzines i oliveres testimoni d’un gloriós passat agrícola; i a més a més, és la continuació perfecta fins l’Estret de Roques del tram recuperat del Camí Ral que anava de Barcelona a Vilafranca del Penedès, sense tenir que caminar per la carretera de Sant Climent. Al sender també podem trobar una interessant bassa de vinya i una amagada cabana de planta quadrada en estat de runa.

3 comentaris:

M.Angels ha dit...

Aquest diumenge passat m'hi vaig passejar per aquest camí i em va agradar molt veure-ho tant desbrossat, ja el coneixia sempre m'ha agradat molt passar-hi. Hi trobavem molts bolets per aquí, un any hi vaig trobar un rotllo molt gran de fredolics, mmmmmmm.... que bona la truita de fredolics!!!

Quina feinada amb els arbres caiguts, vaig veure que encara en queden molts....

elmarge ha dit...

Doncs si.... hi ha molta feina i s'ha de fer amb cura per no malmetre el bosc. Estem recuperant antics senders de Sant Ramon que havien quedat cegats pel temps i per arbres caiguts per ventades o nevades.

Ricardo ha dit...

Estàs fent un treball molt important. Et felicito.
Una abraçada