Pàgines
▼
10 de novembre, 2008
El Sant Boi salvatge (II). Helsinki-Sant Boi, un vol de 3500 km.
L’ocell que podeu veure a la foto és un Esparver (Accipiter nisus) i ha estat interceptat en la campanya d’anellament que els naturalistes fan a les Basses de Can Dimoni. Però, el més curiós de la foto és la inscripció de l’anella que té a la pota: “Museum Helsinki Finland”. Aquest ocell va ser anellat a Finlàndia i ha volat uns 3500 km fins arribar a Sant Boi, on està de pas ja que el seu objectiu és passar l’hivern a l’Àfrica. Aquesta foto me l’ha passat l’amic Andreu Burguera que participa en aquesta campanya. Aquest fet és una gran notícia pels ornitòlegs i naturalistes locals i indica la importància de les Basses de Can Dimoni com a lloc de pas del tràfic d’aus migratòries sobre el Delta del Llobregat. L’anellament científic d’aus és la millor tècnica, en la que participen milers d’especialistes i voluntaris a tot el món, per saber les rutes mundials de les migracions de les aus; les seves dades són fonamentals per a la ciència (pensem que fets tan greus com la grip aviar es van poder investigar gràcies a la informació que es tenia sobre les rutes de migració de les aus) i ens ajuden a saber més coses sobre el misteri de la Natura.
La veritat es que a recorregut un munt de km, normal que hagi tingut que aturar-se a descansar...visteme despacio que tengo prisa...jejejeje, salud.
ResponEliminaVisito desde hace tiempo tu web ya que me interesan los temas de naturaleza y los que sentimos y vivimos de una forma especial nuestro Sant Boi.
ResponEliminaMe estoy iniciando en el digiscopin, próximamente tendré mi telescopio y con la H-9 voy a descubrir la naturaleza mas de cerca ya que pienso salir muy a menudo y este post tuyo con esa bonita ave que nos ha venido a visitar me a motivado a escribirte y comentártelo ya que en un futuro me gustaría ir algún día a este lugar contigo.
Por ultimo agradecerte tus comentarios sobre mis fotos y hasta pronto
Saludos.
Alex i Isidre,
ResponEliminaSou uns grans fotògrafs i m'encanten els vostres blocs. Isidre, quan vulguis quedem per anar a Can Dimoni. Suposo que ens veurem algun dia d'aquests en alguna de les primeres reunions de la nova Agrupació Fotogràfica de Sant Boi (AFOBOI). Una abraçada.
Hola Xavier, jo tinc un ofici que no puc gaudir de tots els caps de setmana i amb horaris molt rars però segur que trobarem un dia per veure'ns.
ResponEliminaEt comento que acabo de configurar un nou blog http://isinatura.blogspot.com/
espero que sigui del teu interes.
una abraçada.
Hola Xavier,
ResponEliminam'han passat les dades d'anellament del esparver que vem recuperà ha can Dimoni,
Dades de Ocell:
Any/nº referencia
2008/022
DADES ANELLAMENT
ANELLA Nº S 281089 Helsinki
ESPÈCIE:.Accipiter nisus
SEXE: Femella
EDAT uring): poll al niu
LLOC NELLAMENT :Pielavesi, Kuopio, Finland.
DATA ANELLAMENT... 01/07/08
HORA ANELLAMENT...
COORDENADES............. UTM: 63º 13’ N 26º 56? E
ANELLADOR:Kalevi Rutonen, Pielavendentie 250, 724000 Pielavesi
OBSERVACIONS: ala 55 mm
DISTANCIA: 2.933 km
DIES:0 anys, 4 mesos i 7dies.
En el argot d'anellador una recuperació és un ocell capturar que ja te anella.
Penseu que només, que ha Catalunya només s'han recuperat 4 esparvers finesos.
Amb aquest estudis d'anellament científic d'ocells,és fan constatar que espais petits com les bases de Can Dimoni, tenen un valor molt importa’n en les migracions i que sinó fos per aquest espais, els ocells tindrien que modificar els seus comportaments o arribarien a extingir-se.
Fins aviat
Bon nadal a tothom.
Andru0505