20 de desembre, 2011

La papallona que va trobar l'estel...


En català, la paraula Nadal ve de natalici, naixement. I és evident que en la nostra cultura celebrem el naixement de Jesús. Independentment dels sentiments i la fe religiosa de cadascú, el Nadal és una oportunitat néixer de nou (de “re-inventar-se” és diu ara..), de deixar en darrera les coses de l'any, de repassar les nostres prioritats a la vida i de fer una una bona llista de propòsits.

I sobretot, pot ser un temps de repassar els “oblits”: com per exemple l'oblit de ser agraïts de les coses bones que passen a les nostres vides, centrant-nos massa sovint en el només és negatiu. També ens oblidem de que calen fer les coses amb al·legria i de que és necessari el “bon rotllo” i l'amabilitat entre les persones. Podem dir també un “no” amb un somriure a la cara...

I precisament, no vull oblidar-me dels 47 anys que he conegut i conviscut amb el meu pare Juanito; el qual ens va deixar aquest any. Dono gràcies per haver-ho tingut com a pare i haver après molt amb ell de la importància de fruir de les coses senzilles i del que la Natura ens ofereix. Aquest Nadal et trobaré molt a faltar, Juanito; però el teu esperit seguirà en mi fins a la fi de la meva vida...

I dono gràcies per haver estat capaç de re-inventar-me i sortir endavant en un moment molt difícil i de crisi que ha caracteritzat el 2011... Què us haig de contar que no sapigueu!

Desitjo que com la papallona de la foto (la vaig fer a la serra de la Cavallera, Camprodon), trobeu el vostre estel enmig de la Natura i que us guii al lloc on pugeu néixer de nou... i ser més feliços al 2012.

Bon Nadal i Bon Any 2012!!!

24 comentaris:

M. Antònia ha dit...

Un bon record que perdurarà sempre en tu i on ell estigui ho sabrà.
Desitjo un millor Any, encara que ens espera ara la verdadera crisi.

Galderich ha dit...

Millor any i a tirar endavant amb força que el camí és costarut i a més l'has de fer mancat d'una bona crossa.

elmarge ha dit...

Gràcies, Mª Antònia.
Això diuen alguns experts del 2012... Venen temps encara més difícils però també d'oportunitats.... Haurem d'estar a la guaita...

elmarge ha dit...

Gràcies, Galderich!
Estic acostumat a pujar muntanyes i agafar camins difícils... La muntanya ensenya molt! Per cert, un dia d'aquests, et faré unes consultes de bibliofília... Hem heretat uns llibres interessants de mon pare...

Joan Vendrell i Campmany ha dit...

Un record al vostre pare, quan la familia unida estigui sentada a la taula en aquest día de Nadal, és el millor homenatge que podeu fer-li en aquesta data tan assenyalada.Nadal ha de ser els 365 dies de l'any, i el 25 de desembre, una data molt significativa per conmemorar el naixement del Nen Deu.

elmarge ha dit...

Així serà, amic Joan! Bones festes també per a tu i la teva família.
Una abraçada.

Lourdes ha dit...

Gràcies per compartir aquests pensaments amb tanta sinceritat, emotivitat, i generositat.
Molt Bon Nadal, Xavier!

Kuanum! ha dit...

Eres fantástico, Xavier, seguro que cada aleteo de esa mariposa es un guiño de ese Juanito que vive en tí. Un abrazo y todo nuestro cariño. Bones festes!!!

Roger ha dit...

Un dels millors missatges d'esperança que he llegit en aquestes dates tan "difícils". Una metàfora molt maca i molt acertada que s'hauria d'aplicar cada dia de les nostres vides i no deixar mai que la rutina la faci caure en l'oblit.

Una abraçada Xavier :)

Ricardo Caballero ha dit...

Xavier, les teves paraules m'han emocionat, transmeten perfectament les meves emocions. Jo també he perdut a la meva mare, l'ésser més bondadós que he conegut, i espero que el 2012 sigui el principi d'una etapa més estable, que em permeti un alto el foc durador en la dura batalla que mantinc. No canviïs mai, ets de les millors persones que conec i em sento orgullós de compartir la teva amistat. Una abraçada.

Simeón ha dit...

Xavier

Gracias por hacernos partícipes de tus sentimientos, creo que a todos nos reconfortan y ayudan a ser más realistas y apreciar y valorar más a las personas y cosas que nos rodean.

Un fuerte abrazo estensivo a todos tus amigos del blog ...

SUSANA GÁMEZ ha dit...

Ara que toca viure moments difícils es quan les persones tenim l’obligació de SOMRIURE mes.
Fer mes agradable la vida depèn nomes de nosaltres i de l’actitud que prenguem davant de les situacions.
Així doncs, si aquest Nadal omplim de SOMRIURES els sacs dels Reis d’Orient, ens sorprendrem de com podem arribar a ser de feliços amb tant poca cosa.

BON NADAL I FELIÇ 2012
Desitjo que tots els teus desitjos es facin realitat!!

elmarge ha dit...

Lourdes... Gràcies per les teves amables paraules. Una forta abraçada i el desig de que siguis molt feliç.

elmarge ha dit...

Gracias, JM Kuanum!!! Seguro que así lo entiende mi Juanito del alma... Un abrazo muy fuerte para ti y para Josep Maria...

elmarge ha dit...

Gràcies, Roger! No sé si serà el millor missatge, però és el missatge que sento que haig de donar... I si tingues que posar-li música... seria, sens dubte, la teva...
Una forta abraçada.

elmarge ha dit...

Osti, Ricardo! M'has fet plorar... de veritat... Tu si que ets una de les millors persones que conec i, probablement, la més valenta que lluita per viure constantment i arraconar al teu enemic càncer... Jo si que em sento orgullós de ser amic teu, de la teva dona i del teu fill... Sou molt bona gent!

elmarge ha dit...

Gracias, Simeón!

Cada día intento aportar más simplicidad en mi vida para ser más feliz... Porque unos días estamos muy arriba y otros... muy abajo... El esfuerzo y el sobreponerse a los malos momentos siempre tiene que estar presente en nuestras vidas. Un abrazo. La Navidades en Camprodón?

elmarge ha dit...

Gràcies Susana! Tu també ets un dels esperits més positius que conec... Ets una lluitadora nata i omples de felicitat allà on estiguis amb el teu meravellós somriure... Si senyor, em de somriure constantment... No deixem que ningú ens amargui la vida...

José-Luis Petreñas ha dit...

Hola Xavier.
Gracies pel teu (i vostres) missatge carregat de sentiment i bons desitjos.
Els meus voldrien refrendar tots ells i espero que el futur sigui calcom de suportable i que ens permeti gaudir de la comunicació personal que ens animi a seguir lluitant.
Una forta abraçada.
Salut.

Buscador d'Indrets. ha dit...

Un missatge molt positiu, moltes gràcies!! I feliç any nou que neix!!
Neus.

José Matas Crespo ha dit...

Xavier, poques vegades he llegit quelcom tan entranyable, i no recordo que una felicitació nadalenca m'hagi captivat com la teva.

Una forta abraçada!!!

Josep

elmarge ha dit...

Gràcies, Buscador d'Indrets (Neus)! Necessitem més indrets pel 2012...!
Bon any també per a tu...

elmarge ha dit...

Gràcies Josep! Quina al·legria veure't per a qui...
Tenim pendent fer un café!
Una forta abraçada també per a tu.

elmarge ha dit...

Gràcies Petreñas! Per mi seràs sempre el meu gran professor de disseny...
Una gran abraçada!