
El Montpedrós alberga en el seu cim moltes coses interessants, algunes d’elles més conegudes que altres: l’ermita de Sant Antoni, les restes del castell medieval del Castellnou de Cervelló, l’habitacle de l’ermità, les restes de la torre de guaita de la Torratxa i restes ibèriques que ens demostren la importància estratègica que havia tingut aquest lloc en el passat.
Però, possiblement, l’element més desconegut i més impressionant és el que conformen el que jo anomeno “la roca sagrada” del Montpedrós i que, afortunadament, està ben amagada i per això és tan desconeguda. Aquesta enorme roca forma part del rocam del sector del serrat de la Torratxa i la hipòtesi més possible, per analogia amb altres troballes similars a Catalunya, és que es tracta d’un veritable monument megalític tal com assenyala la conclusió del link que us adjunto i que us portarà a l’article del qual és coautora l’amiga i arqueòloga Juana Maria Huélamo; l’article està en anglès. Us asseguro que us deixarà amb la boca ben oberta.
Més informació a http://www.rupestre.net/tracce_php/modules.php?name=News&file=article&sid=42
Si voleu caminar per aquest indret us recomano la meva guia RUTES PEL BAIX
3 comentaris:
MOlt interessant, i desperten ganes d'anar a veure personalment aquesta roca... ¿existeix algun planell per arribar-hi? Potser podríem organitzar una expedició per visitar el lloc mb participació de tots/es els interessats/des? En qualsevol cas, si em pots dir com arribar-hi, t'ho agrairé!
Salutacions i gràcies per totes aquestes informacions interessants!
"Demà els clapers i dòlmens que nostres mans alçaren]
no sabran dir, com borda filla, nostre nom:]
sols respondran "som rastre d'uns gegants que passaren"]
als segles que demanen d'on érem i qui som]"
fragment extret de l'Atlàntida de Mossen Cinto molt apropiat a aquesta roca "màgica" fa poc hi he estat, i ha sigut un excursió platxeriosa com diria en Verdaguer.
M'alegro que hagis estat al Montpedrós i hagis pogut fruir de la vista des de l'ermita de Sant Antoni i d'una de les joies megal·lítiques de la nostra comarca.
Publica un comentari a l'entrada