21 d’abril, 2009

Què trobaran els arqueòlegs en el futur?



Cada vegada que he vist la pel·lícula “El Planeta dels Simis” m’ha impactat molt –a part de la famosa escena del final amb la imatge de les runes de la Estàtua de la Llibertat- com els arqueòlegs del futur –que seran simis, segons la pel·lícula- analitzant les troballes de les restes de la nostra civilització actual.

Doncs bé, si mireu la foto d’aquesta “troballa” d’un vehicle cremat fa 20 anys en un bosc del nostre terme, imagineu-vos quan el trobin els arqueòlegs de l’any 3009...

Dirien que “és un vehicle de la Edat del Petroli, signat per un tal “Ford Fiesta” (molt comú a Europa), no va ser reciclat i probablement va ser cremat per a la realització d’algun tipus de ritus religiós, ja que al seu voltant s’han trobat restes d’envasos de vidre amb la inscripció “Xibeca”. Els envasos de “Xibeca” només es troben enmig de zones que havien estat boscoses i al votant de restes com aquest, i probablement contenia algun tipus de líquid o beguda relacionat amb aquest ritus religiós.”

6 comentaris:

El Nasses. ha dit...

Ara que no me la fotin els ciclistes, eh? Però n'hi ha alguns que van deixant un rastre, que els arqueòlegs del futur aniran de cul.

Joan Vendrell i Campmany ha dit...

Cóm canvien els temps!. Aquesta andròmina de cotxe cremat, ara es una ferralla que cal enretirar per que és una agressió al medi ambient.
Si no es retira, la vegetació acabará per recobrir-lo, i així passaran anys i més anys, fins que, com be dius, l'any 3009, en unes feines de desbrossament o una casualitat, la seva localització será destacada noticia, colmatará els espais dels mitjans de comunicació social i amb molta cura será traslladat a un museu.
Poc havien d'imaginar-se les antigues cultures, que en llençar un plat, gerra, olla o estri trencat, anys a venir, amb aquelles peces trencadisses, en fariem un museu...

Carlangues ha dit...

Pos esto és el progreso, no?

elmarge ha dit...

De cotxes d'aquests ni alguns perduts enmig dels boscos. Quan es va cremar la muntanya del Montbaig (Sant Ramon), per sota del Pla de la verge va aperèixer un 127 ben calcinat que estava rodejat de pins. I a l'Estret de Roques, per sota de la carretera de Sant Climent, hi ha un Renault 12 de color blanc absolutament col·lonitzat per la vegetació com si fos el castell de la Bella Durment.

Grup de Recerca Olesa Rural ha dit...

Hola Xavier, deixa'm fer-te una apreciació, digue'm torracollons o perapunyetes aquest cotxe no és un Ford Fiesta, sino un Opel Corsa, a més els arqueólegs del futur no haguessin pogut esbrinar el model a no ser que tinguessin algún catàleg de cotxes antics o alguna cosa així, ho dic per que les plaques de la marca són de plàstic i probablement també s'han cremat, en quan a les Xibeques les etiquetes de paper també s'acaben desfent si no estan cremades.
pd. no vull que et prenguis malament aixó eh? jejeje.

elmarge ha dit...

Doncs tens raó Santi... és un "Corsa" de "ingieneria alemana". Ja veig que lo teu són els cotxes cremats... je,je...
Pel que fa les restes de Xibeques... doncs... són força antigues, perquè la etiqueta està serigrafiada i no és de paper com ara.
Salutacions.