10 de maig, 2009

Música recomanada (XXIII). “Ameno”, “The Mass” i “Reborn” d’Eric Lévi.

Fa alguns anys, en la secció de música d’un gran supermercat, em va cridar l’atenció un CD d’oferta que simplement es titulava “ERA”. No tenia referències i no n’havia sentit a parlar; desprès m’assebentaria que havia estat un èxit de vendes a França.

Bona part de les lletres que canten els cors, estan escrites en llatí. La religió ha estat font d’inspiració en tots els seus àlbums, encara que no són cançons religioses. I la transmissió d’un aire medieval amb lletres que fan referència als càtars o a texts medievals com Carmina Burana.

Probablement, algun purista diria que és un producte musical molt comercial. Però la música del projecte ERA del francés Eric Lévi em va subjugar per la seva espectacularitat i la èpica que transmet en les seves composicions que podríem ser ben be unes grans bandes sonores de pel·lícules; on abunden els cors de veus que canten amb estil peseudo gregorià i ritmes frenètics. Com diu Eric Levi, “En fait j’écris la musique d’un film qui na pas encore vu le jour !”.

De fet, el projecte ERA es va fer molt popular a França, gràcies a la realització i divulgació d’excel·lents vídeos musicals com els que podeu veure aquí dels temes “Ameno”, “The Mass” i “Reborn”.





3 comentaris:

Julio Pulido ha dit...

Muy buena esta reseña musical, para tenerla en cuenta.
Los 2 primeros vídeos espectaculares y como tema me ha gustado más el tercero.
Un saludo.

Hernán Melo Velásquez ha dit...

Hola Xavier, mi nombre es Hernàn Melo. Soy periodista de la pàgina web de France 24: http://observers.france24.com/

Estoy escribiendo un articulo sobre el video aficionado que aparecio hace poco del derrumbe del pabellon de Sant Boi. Quiero recoger el testimonio de un habitante para que me nos expliquen qué piensan de todo lo ocurrido. Puede escribirme a mi correo electronico es:

hernanalonsomelo@gmail.com

Gracias por su ayuda.

Hernàn.

isidre ha dit...

Hola Xavier, aquesta musica relaxant sempre me a agradat escoltar però acompanyada d'aquests vídeos tan bons encara més. salut!!