13 de juny, 2009

El curiós pont del Montbaig


De les troballes arqueològiques del patrimoni històric que s’han trobat al Montbaig, aquest pont és potser una de les més curioses.

Al setembre de 2005, mentre es realitzaven tasques de neteja d’arbres cremats pel pavorós incendi del juliol del mateix any, es va trobar aquest curiós pont en la capçalera d’un torrent que baixa pel Montbaig des de la cruïlla que formen el camí de l’ermita que puja per la font de Gualbes i el camí vell de Sant Ramon.

El pont fa uns 2,5 metres d’alçada i 1 metre d’ampla amb un arc de mig punt; aquest arc està construït amb maons prims i la resta del pont amb llicorella.

Es tracta d’una construcció ben curiosa, perquè és una construcció molt ben feta que donava servei a un camí amb una ampla només d’un metre per on no podia passar un carro, encara que si una mula. Cal assenyalar que les pistes forestals que avui existeixen, fa 200 anys no hi eren; i aquest pont era d’un camí que avui en dia s’ha perdut.

La datació de la construcció d’aquest pont és difícil de concretar. Encara que per la tipologia dels materials podria ser una construcció dels segles XVIII-XIX.

A la foto, tècnics del Museu de Sant Boi inspeccionant la troballa el setembre de 2005.

3 comentaris:

Joan Vendrell i Campmany ha dit...

Ondia, noi!. Amb la vostra tasca de treballs a les zones boscoses del nostre terme municipal, ens sorpreneu tot sovint amb troballes que mai hauriem pensat de la seva existència. Felicitats una vegada més per la feina que feu. ¡I quina sort que encara hi hagin uns pocs bous entre tanta i tanta mosca inútil i "cojonera" que ens envolta!.

Ricardo ha dit...

Desarrolláis un treball genial! Res no s'escapa a la teva mirada.
Salutacions

elmarge ha dit...

La gent que treballa amb mi em diuen "el de les pedres"... je, je...