15 de febrer, 2010

Finalitza el Taller d'Ocupació 2009-2010 de Sant Boi de Llobregat

Avui, 15 de febrer, finalitza el que possiblement sigui l'últim Taller d'Ocupació que tingui la ciutat de Sant Boi. Avui ha estat també l'acte de cloenda que sempre es realitza amb els alumnes treballadors que formen part d'aquest programa d'inserció laboral i de formació destinat a aturats majors de 25 anys; en aquest acte es lliuren els diplomes acreditatius d'haver fet aquest programa i es visiona un vídeo on es veu part de tota la feina que s'ha fet durant l'any que ha durat aquest programa tant en l'àmbit formatiu com en les actuacions realitzades. Aquest vídeo és el que podeu veure en aquest article.

Com us deia abans, és possible que aquest sigui l'últim any d'aquest projecte i a Sant Boi. També ho serà per l'Escola Taller. Aquesta decisió ha estat presa per la Conselleria de Treball per poder destinar els recursos econòmics que dona l'Unió Europea per a aquests programes, a la contractació d'un major número d'aturats a través dels plans d'ocupació que duren 6 mesos i que tenen un menor grau de contingut formatiu. Aquesta decisió només s'ha pres a Catalunya, ja que a la resta de Comunitats Autònomes continuen aquests programes. Probablement, la decisió està feta amb tota la bona voluntat de resoldre ni que sigui temporalment, la situació de l'atur; però com ha senyalat el sindicat UGT, comporta un dany colateral: 1400 professionals que es dediquem a treballar en aquests programes quedarem a l'atur.

En el cas de l'ajuntament de Sant Boi, aquests programes són molt importants pel manteniment de la ciutat i, sense ells, aquesta qüestió pot quedar força mermada. Per posar exemples d'aquesta afectació, Sant Boi té 120 h de boscos municipals (el Parc Forestal Montbaig), 34 h de franges contra incendis, 30 h de solars públics, mils d'escosells, etc... que fins ara han mantigut casi exclusivament aquests programes. Per tant, el futur del manteniment de tot això és una autèntica incògnita que posa en perill l'equilibri que existia i al qual els ciutadans s'han acostumat.

Tornant al vídeo, us recomano molt que veieu la part de la feina feta en la recuperació dels boscos del Parc Forestal Montbaig que van quedar greument danyats per les tràgiques ventades del passat mes de gener de 2009; podeu veure l'abans de l'actuació i el desprès... Impressiona i ens omple d'orgull a tots els que hem treballat en aquesta tema.

4 comentaris:

Joan Vendrell i Campmany ha dit...

¡Quina llástima que aquest Programa arribi a la seva fi!. Ho sento per les persones que hi treballaven, i ho sento també per les mancances que, en endavant, patirá el nostre municipi pel que fa en les tasques de conservació del bosc.
¿Qué hagues passat sense aquests treballadors em feines de recuperació despres de les fortes ventades de gener de 2009?. Es una llástima que ara, que teniem uns espais molt ben conservats, i bona prova la tenim en la manca d'incedis forestals, ben aviat tornaran a estar envaïts per l'herbassar, sarguessos i d'altra mena de vegetació no desitjable.
Tant de bo que l'Ajuntament, en la mesura que les seva migrada capacitat econòmica actual pugui millorar, contracati a algunes d'aquestes persones per assegurar actuacions puntuals als nostres boscos, i també d'altres, de peleteria, en la mesura que les jubilacions vagin deixanyt vacants a les Brigades d'Obres i Manteniment.
Estic trist per aquesta inesperada noticia. Creieu-me.

elmarge ha dit...

Gràcies Joan per les teves paraules encoratjadores i plenes de reconeixement... S'obra una nova etapa en la meva vida a la que espero assolir altres cims que permetin unes altres visions de les coses... és la "bona" crisi que hem d'aprofitar. Salutacions.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Aquestes coses saben molt de greu. Als països, com a les comunitats de veïns, hi ha diners per a segons què i per a segons què, no.
En l'aplicació dels retalls pressupostaris és on veu amb més claredat -més enllà de proclames- on van, de veritat, les polítiques dels dirigents.
Endavant, doncs, i molta sort!

elmarge ha dit...

Gràcies, Xiruquero-kumbaià... "en ello estamos"...