07 de gener, 2012

Parc romàntic de Can Solei i Ca l'ArnúsA finals de l'any passat, vaig rebre l'encàrrec de fer un reportatge fotogràfic de diversos parcs de la Xarxa Parcs de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Una interessant xarxa que té parcs molt interessants de nova creació amb dissenys innovadors, com parcs que són fruït de la recuperació de grans espais privats, amb un patrimoni històric i uns jardins d'estil que podríem anomenar “romàntic” del s. XIX i de principis del s. XX.
El parc metropolità de Can Solei i Ca l'Arnús de Badalona és un d'aquests parcs... i quin parc! La seva extensió és enorme amb jardins que tenen una vegetació frondosa, camins, escultures, glorietes, grutes, cascades i un llac; molts dels arbres són centenaris, amb dimensions i ports excepcionals. Els ciutadans de Badalona tenen la sort de gaudir d'un lloc idoni on es pot jugar, passejar, xerrar... però on també es pot buscar la pau, la serenor i el contacte amb la natura.
Aquest parc també alberga un conjunt d'edificacions singulars de la quals destacaria el castell del llac i la torre del Rellotge bells jardins d'estil romàntic. La torre del Rellotge es va construir el 1883 i alberga una estació metereològica amb aparells de l'època que són una autèntica meravella. I el castell del llac de principis del s. XX podria ser ben bé l'escenari d'una bona novel·la romàntica on una parella es dona un petó navegant amb una barca que surt de sota el castell.
En definitiva un racó mol recomanable per estar i visitar si aneu a Badalona.

4 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Pel que fa a aquest parc, no hi ha dubte que el reportatge fotogràfic encarregat és ben reeixit.
Hi faré la visita que recomanes. Gràcies.

elmarge ha dit...

Xiruquero-kumbaià, una part del part està en restauració... Però encara així, és impressionant tot el que hi ha. és una bona proposta per combinar amb una visita al Museu de Badalona i les termes romanes d'aquesta població.
Una abraçada.

M. Antònia ha dit...

Boniques fotos. Tinc amics bons pintors de Badalona, ja els diré per anar-hi. No ho conec. Bon reportatge, també

elmarge ha dit...

Gràcies, Mª Antònia.