18 de juliol, 2008

L’honorable president José Montilla

M’han indignat les declaracions de Felip Puig dient que el president Montilla “destrossa el català”. Són unes declaracions que tenen el mateix poso que les que va fer també la Sra. Marta Ferrusola, queixant-se de que el president de la Generalitat es digués José i no Josep. I dic que tenen el mateix poso perquè crec que són persones que pensem que Catalunya són només ells –els catalans vells- i cap dels nou vinguts de fa 100, 40, 30, 20 o 5 anys. Un poso que, de tan en tan, es revifa intencionadament perquè interessa -en una calculada i maquiavèlica maniobra electoral- que una part de l’electorat català no sentin que són catalans i no facin seves les institucions catalanes i no votin en les eleccions per escollir el Parlament de Catalunya. Si Artur Mas vol ser president de tots els catalans, hauria de desautoritzar immediatament les paraules d’en Felip Puig.
Però el que està clar, i crec que ho tenen clar molts ciutadans de Catalunya –independentment de la seva opció política- és que el nostre honorable president José Montilla s’està deixant la pell per defensar les institucions catalanes i els interessos generals de tots els ciutadans de Catalunya per sobre de la seva militància política –i això crec que és realment el que els fa més pupa que mai a les persones que són com el Felip Puig. Montilla ha dit que si s’ha d’enfrontar amb el Govern de Madrid per aconseguir un finançament just per a les grans necessitats socials que tenim, doncs ho farà sense cap dubte i amb la màxima contundència (i em dona la sensació de que Zapatero sap que és així).
Ara és el moment de que tots els partits de Catalunya –inclòs el PP- facin pinya per defensar un finançament just que ajudi a solventar una situació econòmica molt dura que patiran especialment els ciutadans més desfavorits.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Les declaracions del Felip Puig sobre el català d`en Montilla són odioses, efectivament.
Com també ho són les del Ministre de Justícia Bermejo, que no ha impedit que un jutge desnoni a una vídua amb dos fills petits que debia dos mesos de lloguer (total 600 euros)i que ja ha pagat, al mateix temps que no fa res per incautar-se de l`enorme patrimoni del Fernando Martín, propietari de Martinsa-Fadesa, i que ha fet suspensió de pagaments per valor de prop de 6000 milions d`euros.
Ser dur, cruel, sever amb els dèbils, i amic i tolerant amb els rics i poderosos és senzillament fastigós.
Que li hagin "donat" els 400 euros a aquest tio, i als Albertos, i a la Duquesa de Alba, Botín, i a tota la nómina de "grandes de España", terratinents, banquers, cardenals, especuladors, etc.
doncs tot això, amic meu, fereix també els sentiments de la gent sensible.
Tan com el tontet del felip Puig, que us ha fet un regal acollonant, inesperat, fantàstic.