03 de març, 2009

“Reinserir-se al mercat laboral”. La feina forestal feta a Sant Boi surt a TV3.


Avui, al Telenoticies i als informatius del Canal 3/24 de TV3, s'està passant aquest reportatge del Taller d’Ocupació de Sant Boi de Llobregat que gestiona la empresa municipal CORESSA. El Taller d'Ocupació és un programa d’inserció laboral finançat pel Fons Social Europeu, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Sant Boi i està destinat a aturats majors de 25 anys. La durada d'aquest programa és d’un any i participen 32 persones. Els participants tenen un contracte de formació on se'ls forma en un ofici amb pràctiques i actuacions reals realitzades a l’entorn natural i als espais urbans públics que beneficien a la ciutat i, a la vegada, reben també una formació complementària de Riscos Laborals, Medi Ambient, Informàtica, Català... Un dels objectius dels primers mesos serà treballar per a la retirada dels arbres caiguts a les zones de franges de protecció contra incendis tal com mostra el reportatge de TV3.

2 comentaris:

Joan Vendrell i Campmany ha dit...

ja va essent hora de que Sant Boi sigui noticia per coses positives.

És aquesta una bona iniciativa que ha de merèixer el recolçament i el suport de tota la ciutadania. Us felicito per la tasca que esteu fent en el nostre entorn natural

Anònim ha dit...

Tengo formación universitaria de Ingeniero Técnico Forestal y la razón por la cual quiere dejar mi comentario es para que se pueda reflexionar un poco sobre todo esto de los talleres de formación profesional. Siempre con la bandera de la reinserción estos talleres tienen buena prensa pero a mi entender la única cosa que perpetuan es la precariedad laboral de un sector profesionalmene poco preparado ya que muchos de los alumnos trabajores de estos talleres no encuentran trabajo. Además ya va siendo hora de que nos den una oportunidad a los que verdaderamente quieren trabajar por el entorno natural.