13 de juliol, 2009

Observació astronòmica des de Sant Ramon


El passat 11 de juliol va tenir lloc a l’ermita de Sant Ramon de Sant Boi, situada al cim del Montbaig, una primera observació astronòmica per celebrar el 40è aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna. L’esdeveniment estava organitzat per l’Òmnium Cultural de Sant Boi, la Federació Garrofers i el Consell de Medi Ambient i Entorn Natural de l’Ajuntament de Sant Boi. I van col·laborar els membres del grup Astrofels, aportant els seus telescopis particulars i els seus ordinadors.

Com podeu veure a la foto, està clar que el cim del Montbaig no és el millor punt d’observació de les estrelles ni dels planetes atesa la contaminació lumínica que comporta la ciutat de Barcelona i la resta de poblacions del Delta del Llobregat; però des de l’ermita de Sant Ramon se’ns mostra per la nit un entorn màgic que ens permet una observació introductòria inicial per conèixer el nostre univers.

Les genials explicacions d’en Jordi García Pardo ens vam aleccionar a tots els presents en com és un telescopi i en com funciona l’observació astronòmica.

A estat una magnífica idea i crec que aquesta activitat s’ha de repetir a partir d’ara tots els anys.

Us recomano que també veieu el bloc http://astrofels.blogspot.com/

2 comentaris:

Ricardo ha dit...

Molt bons els moments captats. Em semblen unes imatges esplèndides en tots els sentits.

Enhorabona
Salutacions

elmarge ha dit...

Gràcies, Ricardo.