25 de gener, 2011

Projecte Tipografia de la Viquipèdia

Aquest any el gran projecte de la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure, ha complert 10 anys. Son milers de voluntaris a tot el mon que aporten coneixement a través d'aquest portal. Però com és conegut per les persones que accedim a internet per trobar fons d'informació, a la Viquipèdia hi ha de tot, encara que en els darrers anys hi han voluntaris que també vigilen que hi hagin criteris seriosos en les confeccions d'articles d'aquesta enciclopèdia que creix dia a dia sense parar.

Cada vegada més, es més habitual la pràctica que la primera aproximació que es fa a l'internet per a la recerca d'informació, es connecta primer a la Viquipèdia per fer una primera consulta o per tenir una visió global d'un terme, concepte o temàtica.

En el marc de les pràctiques d'avaluació contínua de l'assignatura d'imatge i llenguatge visual del Grau Multimèdia de la UOC, s'ha impulsat un ambiciós projecte de crear nous articles relacionats amb el món de la Tipografia; una temàtica en la qual a penes hi havia informació en català i no gaire més en castellà o anglès.

Com alumne d'aquesta assignatura, he tingut l'honor de redactar un article sobre la tipografia alemanya VAG Rounded Std; una extraordinària tipografia arrodonida de gran elegància que la empresa Volkswagen va fer crear com a tipografia corporativa.

Ha estat una experiència interessant per conèixer el món que rodeja a la Viquipèdia i quina és la seva dinàmica i que juntament amb els blocs, són les principals fonts de coneixement que podem trobat a la Xarxa.

L'enllaç d'aquest article és:

http://ca.wikipedia.org/wiki/VAG_Rounded