23 de març, 2011

Refugi antiaeri de Gavà

L'ajuntament de Gavà vol recuperar aquest refugi que està ubicat a sota de la seva Rambla, al tram inicial de Salvador Lluch. Ha estat una sorpresa saber que aquest tipus de patrimoni històric també es troba a la comarca del Baix Llobregat. Les imatges són prou il·lustratives de la importància que tenia aquest refugi i el valor històric perquè sigui preservat per no perdre la memòria històrica del que va representa la Guerra Civil.
+ info

4 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Si que és una sorpresa, que a ambdós cantons de riu molta gent s'estimava més anar a la barraca de la vinya o del camp.
Ai, si tens influència amb els teus veins de Gavà, que vigilin amb això de "museïtzar" (Uf, quina paraulota),que no facin com al refugi del Poble Sec de Barcelona que, fins i tot, a l'entrada, hi van pintar, mig naïf, mig "cutre", uns avionets que suposo que volen simbolitzar els bombarders.
La frivolització també arriba al patrimoni històric, ai las!

M. Antònia ha dit...

Interessant. He vist un rètol a St Feliu, davant del parc, que també en senyala un. No sé si es pot visitar.
Et vull demanar un favor tu que saps de St Boi. En l'últim post meu de Caminejant he fet una foto des del riu, d'una esglèsia. Saps quina és? Gràcies.

elmarge ha dit...

Xiruquero_kumbaià,

En aquesta banda del riu no som tan rics com els de Barcelona per fer coses així.... je, je...

elmarge ha dit...

Hola Mª Antònia,

És la església parroquial de Sant Baldiri, el patró de Sant Boi de Llobregat. Et recomano molt que la visitis i el seu entorn històric (Termes Romanes, Can Torrents, el Museu de Can Barraquer, ...). Val la penar "caminejar", com tu dius, pel nostre nucli antic.
Una abraçada.