03 de març, 2011

Rutes vora el mar (VIII) Camí de Ronda entre Platja d'Aro i Calonge








Aprofitant un dels darrers caps de setmana marcats per un temps anticiclònic, vam aprofitar la família per caminar pels sempre agradables camins de ronda de la Costa Brava. La ruta que us proposo és la que es pot fer des de Platja d'Aro fins a Calonge i que coincideix amb el recorregut de la GR-92.

En aquesta ruta podem fruir de magnífiques cales, de racons encara no malmesos i d'altres que ens faran mal -als ulls i al cor- per les barbaritats urbanístiques que s'han fet. Però, en línies generals aquesta passejada és molt agradable i molt recomanable pels amants de caminar vora el mar.

Cal dir també, que alguns trams d'aquest camí de ronda han estan tancats o estan molt malmesos a causa d'antics temporals o ventades que han destruït petits ponts o passarel·les. En alguns casos, com quan arribem a la Cala del Pi, la GR-92 es desvia cap a la carretera C-253 que va en direcció a Calonge, però desprès torna cap el camí de ronda.

Situats a Platja d'Aro, hem de trobar la carretera C-253 en direcció a Calonge i buscar les indicacions del Cavall Bernat (un roc espectacular que hi ha en una petita cala al final del passeig marítim de Plata d'Aro). Des d'aquest punt trobem els senyals i les indicacions de la GR-92.

La ruta farà les delícies del nens, ja que passem per petits túnels que ens porten d'una cala a l'altre. Els racons més interessants són la Cala de les Carbasses, el Cap Roig, la Cala del Form i les Roques Planes (aquest racó és molt interessant per la seva capritxosa geologia). La ruta acaba a l'arribada a la Torre Valentina, una torre de guaita del s. XVI que ens sorprendrà pel seu magnífic estat de conservació i per estar -malauradament- emmarcada per un horrorós edifici d'apartaments.

2 comentaris:

JCPatrón ha dit...

Fantàstic blog, Xavier! Gràcies per compartir-ho i per descobrir-nos indrets tan especials. Una abraçada!
Joan Carles

Xiruquero-kumbaià ha dit...

M'afegeixo a la teva recomanació de fer aquest tros de camí de ronda. El dia que us vingui bé feu també el del cantó més nord del 92, sortint de Port-Bou, on la morfologia de costa és diferent, més feréstega.
I tens raó, poques coses hi ha tant escandaloses com els apartaments del darrera de la Torre Valentina: fora convenient de penjar-ne permanentment una fotografia a l'entrada del col·legi d'Arquitectes.