30 de maig, 2008

Expedició espeleològica a les mines d’aigua de Can Carreres Vell

El passat 23 de maig, un grup format per naturalistes santboiants i membres del grup d’espeleologia S.I.R.E. SANTS de la Unió Excursionista de Catalunya (UEC) del barri de Sants de Barcelona, van fer una expedició de descoberta d'una de les mines d’aigua que hi ha a la vall de Can Carreres Vell de Sant Boi; en concret, van entrar en una que està la entrada a la interessant riera Guinovart.
En Pere Borrero, del Grup Benviure i estudiós del territori, m’ha autoritzat a publicar en aquest bloc una selecció de les fotografies que van fer en aquesta expedició. La tipologia d’aquesta mina és molt similar a altres mines d’aigua que hi han a Sant Boi mateix (veieu el meu post “El Sant Boi misteriós”) i a la resta de Catalunya i que es van construir a partir del s. XIX; encara que el seu origen podria ser molt més antic ja que es tenen notícies del nucli rural de la vall de Can Carreres Vell des del segle XVI. Esperem que aquest grup de persones, amb el recolzament d’espeleòlegs i amb el suport municipal i institucional necessari, continuïn i aprofundeixin amb aquesta tasca de recerca d’aquest patrimoni històric i natural. En fi, que com podeu comprovar veient les fotos, tenim a prop nostre moltes coses interessants – i fins i tot, espectaculars- del nostre passat i del nostre entorn natural. Una imatge val més que mil paraules...





Fotografies d'en Pere Borrero. Prohibida la seva reproducció.


















































4 comentaris:

Mingo ha dit...

Excelentes fotografias de esta mina de la Vall de Can Carreres, por lo que se puede apreciar estan en muy buen estado.Muy buen trabajo Xavier, mis felicitaciones. Saludos!

elmarge ha dit...

Hola Mingo,

Gracias, pero el trabajo no es mío... es de un grupo de personas que han tenido un gran interés en hacer esta expedición. Y recalcar que las fotos no son mías, son de Pere Borrero. Eso sí, me parece que la próxima vez entraré yo también... me parece un mundo apasionante.

Saludos

Anònim ha dit...

Hola. Es una gran notícia que s'hagin fet aquestes expedicions. Però aquestes expedicions volen ser només de "visita" o es té intenció d'aprofundir en l'estudi d'aquest sistema d'aprofitament hidràulic?

Salut.

elmarge ha dit...

Hola Lluís.

Tinc entès que el grup de recerca espeleologica de la UEC de Sants s'ha posat en contacte amb el departament de medi ambient per aprofundir en la investigació de tot aquesta xarxa de mines, però no em sé res més.
Salutacions,