01 de novembre, 2009

Música recomanada (XXV) “Under the canopy” de David Arkenstone.

El millor premi que em puc donar és estar en el cim d’una muntanya i contemplar el regal de la seva panoràmica. I moltes vegades m’agrada tancar els ulls i “escoltar” la música que m’imagino que serviria com a banda sonora d’aquest moment. I la música que quasi sempre en ve al cap és la de David Arkenstone.

En David Arkenstone és un compositor amb una dilatada discografia que es va iniciar l’any 1987 amb “Valley In The Clouds” publicat en el mític segell Narada.

La música d’en David Arkenstone és una agradable mescla entre rock, rock simfònic, new age (amb una confessada influència d’en Kítaro) i word music; amb algunes incursions excel·lents en la música celta en alguns dels seus treballs (“The Celtic Book Of Days”, 1998). De fet, la utilització d’orquestres reals fusionades amb la electrònica dels sintetitzadors és una constant en les seves creacions.

Un dels CDs que més “carinyo” en tinc dels que disposo d’en David Arkentone és el de “Another Star In The Sky” de 1994. Una treball amb música espectacular, amb un so espectacular (és una gravació amb “Dolby Surround”), del qual destaca el tema “Under The Canopy” que us recomano en aquest article. El responsable de les orquestracions d’aquest disc és el pianista rus Kostia, un altre meravellós compositor de caire clàssic del segell Narada que també mereix una recomanació.

Podeu veure aquest vídeo amb la música, però us recomano que també la escolteu amb els ulls tancats i que somieu la panoràmica que veieu en el vostre cim somiat.